Valoració de les eleccions a la Calçotada 2012

Encara pendent de l’escrutini del vot per correu (electrònic), la primera dada a destacar en aquestes eleccions és l’índex de participació, del qual es desprèn la desafecció calçotaire per part de la població i la desconfiança generalitzada en els líders tradicionals. Les dades són especialment preocupants en el sector vallenc, on l’índex de participació és proporcionalment més baix.

De les enquestes fetes a peu d’urna podem destacar que el que més preocupa a l’electorat és la immigració. Moltscoincideixen en que els forasters que arriben al nostre territori venen a no treballar i a robar-nos les graelles. Les estadístiques, però, deixen clar que és la comunitat menorquina resident a Catalunya la que més calçots talla en aquest tipus d’actes.

De les mateixes enquestes es coneix també que el que menys preocupa als calçotaires és la salsa en què es menjaran els calçots. Molts reconeixen que se’ls fotrien amb ketchup sempre i quan no hagin de compartir la taula amb un extremeny.
 
Un petit percentatge creu que l’actual sistema electoral no és just, i considera que la possibilitat d’incloure el vot en blanc i el vot nul ajudaria a trencar l’actual bipartidisme popular/intimista, més propi del tornisme polític de la Restauració Espanyoladel segle XIX, que no d’una calçotada del segle XXI.
 
Una part de la població cridada a les urnes veu en l’obertura social, un món d’oportunitats: uns veuen la possibilitat d’aprofitar la mà d’obra immigrant per a les tasques menys desitjades com les de tallar els calçots o embolicar-los amb paper de diari i, d’altres, la oportunitat d’incorporar els coneixements d’altres cultures per a millorar la productivitat de les nostres brases i millorar així la qualitat de la nostra carn.
 
On trobem també profundes divergències i divisions és en la manera de col·locar els calçots a les graelles, possiblement, degut a la diferent procedència dels electors.
 
Finalment, en el que sí està d’acord tot l’electorat enquestat és en que la part verda dels calçots no es menja i que, en definitiva, com més ampla és el calçot, més costa de coure.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s