De definicions i fills de puta

Els que em coneixeu m’heu sentit xerrar més habitual del que seria convenient d’aquella criatura fantàstica, fabulosa, que alguns anomenem fill de puta. Fills de puta… El meu ésser mitològic preferit. Estan per tot arreu. Dónes una coça a una pedra i en surten una cinquantena. Són com els advocats o els biòlegs, però més nocius. Ens governen, ens roben, ens menteixen, ens manipulen… Fills de puta. Segur que tenen patró. I dia mundial.

Jo, que som una persona molt curiosa, he cercat al Diccionario de la Lengua Española de la Real Academia Española el significat de “fill de puta” —ni al Gran Diccionari de la Llengua Catalana ni al Diccionari Enciclopèdic de Medicina del Grup Enciclopèdia Catalana se’n diu res— i apareix el següent: “1. m. y f. vulg. Mala persona. U. c. insulto.” Poca cosa. Idò bé, no content amb la definició proporcionada pels diferents glossaris, enciclopèdies i diccionaris consultats, he decidit fer una labor civicosocial, a l’hora que divulgativa, i fer una concreció del terme popularment utilitzat i moltes vegades no ben entès per l’usuari.

Fills de puta n’hi ha de moltes formes, tipologies, volums i textures diferents, des dels que són conscients de la seva condició fins els que actuen desconeixent el seu potencial. Provenen de formacions i ideologies molt diferents. Molts s’amaguen darrera d’aparences més que amistoses i amables. N’hi ha que, fins i tot, fan bona olor. Però tots comparteixen característiques no sempre evidents: tendeixen a adoptar comportaments que habitualment acaben per afectar negativament, en major o menor mesura, a les persones que els envolten.

Fills de puta són els governants que ens menteixen. Personatges que, sota psicopatologies de diagnòstic manifest i ben encobertes pels metges que els tracten, actuen freqüentment en contra de les necessitats del poble que els ha votat. Fills de puta són aquells que en benefici propi s’aprofiten dels més desvalguts i indefensos, que en som molts. Fills de puta són aquells que han fet plorar l’A. en pensar que no hi haurà regals de reis. Fills de puta són aquells que des de la vigília han pres els somnis dels que plàcidament dormien esperant un futur. Fills de puta són els que, dotats de coneixement, avalen i aplaudeixen polítiques pròpies dels temps que corren i que sabem ens arruïnen com a societat i com a país. Fills de puta són els que  maltracten a qui els envolta, física i psíquicament. Fills de puta són aquells que en nom d’una ideologia, d’una religió o pel simple plaer de la destrucció persegueixen la meva llengua i cultura. Qualsevol cultura. Qualsevol llengua. Egoistes, avars, roïns, miserables, menyspreables, mesquins, fills de puta, aquells que en negre robeu el benestar dels desemparats. Fills de puta són els que fan de la justícia el seu il·legítim instrument. Ho són també aquells que roben al pobre per donar-ho al ric, els que en nom de la nació amaguen la seva condició. Covards sense honor que defugen de la responsabilitat de la que molts en depenem. Fills de puta són aquells que no accepten els que els són diferents. Fills de puta són els que enyoren sistemes autocràtics de temps enrere emparats per la consciència del que significaren tan foscos períodes. FILLS DE PUTA.

Anuncis

2 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s