Un flaix sintètic

Barri de Sants. Dimecres, 9 de juliol de 2014. 08.25h. Una mare amb dues criatures. No sé, 4 i 7 anys; més o manco, perquè se me donen fatal les edats dels al·lots. També se me donen fatal els fenotips, però hom diria que la tríada en qüestió és procedent del sud-est d’Europa; diguem Romania, per escollir una nacionalitat.

Com que vull fer més propera aquesta història (real), donaré nom als seus protagonistes, encara que sigui només per a fer més àgil la seva lectura. A la mare li direm Brânduşa, que significa safrà en romanès; a la criatura de 7 anys la podríem anomenar Constanţa, i a la filleta petita, que tot i el seu horrible xandall de vellut dues talles per davall del que necessita és moníssima, li posarem el nom d’Ecaterina, que és la forma romanesa de Catalina.

Mentre na Brânduşa es manté en equilibri amb mig cos a l’interior d’un contenidor de fems cercant quelcom aprofitable, alguna cosa digna de ser inclosa en la col·lecció miscel·lània d’elements que porta en un carro de supermercat i que potser —i només potser— podrà baratar a la ferralleria per 4€, na Constanţa, que és una nena massa adulta per a la seva edat, vigila a la seva germana petita. Tal vegada la seva cosina, no ho sabem. En realitat, n’Ecaterina no necessita molta vigilància, perquè ella juga molt tranquil·lament amb un peluix al que li falta el cap i que sa mare ha trobat dos contenidors més enrere, però na Constanţa la vigila, per si les mosques: no passi un BMW 4×4 amb una mare catalana portant les seves criatures al casal d’estiu de la Salle Rocafort de Barcelona, per posar un exemple i recordant aquesta estampa.

I ara que tinc la vostra atenció, digueu-me, liberals, si aquesta merda és justícia, i si les retallades en serveis públics i socials —que garanteixen l’accés a serveis bàsics en igualtat de condicions— que avaleu i defenseu és rectitud, o si creieu que la situació de n’Ecaterina i na Constanţa és condigne; digueu-me.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s