Bojos, però no tontos.

Festes de Sant Llorenç de 2011. Anava un servidor de vostès, pomada en mà i en companyia d’en R., que ens l’estimam molt i s’havia lesionat el braó de tal manera que el duia enguixat, passejant per sa Costa des Pou d’Alaior. D’allò que a n’en Raul se li descorda la sabata.

—Company —me diu en R., observant-me a jo, la sabata i el seu braç enguixat alternativament—, no me faries el nus de la sabata?

—Com no? —li dic jo, agenollant-me i deixant la pomada en terra momentàniament per a cordar-li la sabata—. Te faig un nus doble i ens asseguram que Sant Llorenç (màrtir) no et farà tropissar?

—Per favor —contesta en R., entenent que allò és una bona idea—.

En aquell moment, un senyor de mitjana edat, entrat ja en la seixantena, assegut al portal de ca seva en una coca rossa, fa una calada llarga al seu puro, expira lentament el fum dels seus pulmons i proclama sense prestar-se gaire atenció:

—Jo no ho faria.

En R. i servidor, considerant que aquelles paraules anaven amb nosaltres, demanam educadament al senyor:

—El què, cordar la sabata?

Fent una altra calada al seu puro i només després d’expirar nova i lentament el fum, l’amo diu:

—Fer un doble nus a la sabata.

No entenent res, en R. i jo ens mirem entre l’admiració i la sorpresa mentre el senyor segueix fumant tranquil·lament. Passats dos segons, tal vegada tres:

—Si feis un nus doble, amb el braç enguixat, quan aquest al·lot arribi a ca seva, no es podrà descordar la sabata —diu l’amo des de la superioritat que li dóna el puro, l’edat i la lògica del seu comentari—.

I així, com una llosa, caigué sobre jo el sentit de l’expressió “bojos, però no tontos” que fa referència als nostres estimats vesins d’Alaior. Al·lots, que tingueu unes molt bones festes de Sant Llorenç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s