Un servidor (Denominació d’Origen)

IMG_75201982, Maó, Menorca, 2,6kg en néixer, vuitmesí; diu en S. que quasi no se’m nota.

A la guarderia Magdalena Humbert, l’Auschwitz de les guardaries maoneses, una cuidadora de qui no revelaré el nom, entre altres maleses, em posava els fesols de la carn amb fesols que no me menjava amb la merenga dels dulces de cafè de les postres. Allà vaig aprendre que la vida venia torta.

Amb quatre anys, un tal germà petit va venir a fotre’m mo mare i, amb cinc, en plena “crisi del germà gran”, em van fer passar per la porta verda i metàl·lica del CP Mare de Déu de Gràcia, on Doña Francisca (o Paquita) ens convertí en una espècie de grup especial d’operacions i assalt preparat per a la vida.

Amb catorze anys i el meu títol d’EGB davall del braç em van enviar com a prova pilot de la LOGSE a l’IES Joan Ramis i Ramis amb el pitjor de cada casa. Allà, uns més que suats títols d’ESO i de Batxillerat me van fer descobrir que no era l’alumne exemplar que m’havien fet creure que era. Allà vaig arrossegar-me d’aula en aula fins que l’any 2001 vaig aprovar molt dignament la Selectivitat per sortir de l’illa pàtria cap a Barcelona.

Al port de Barcelona vaig arribar —encara amb pessetes a la butxaca— un setembre de 2001, carregat de pors i maletes, per acabar a la desapareguda facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona del carrer Baldiri Reixac. Aquí, a Barcelona, és on ha pres forma el meu actual modus vivendii operandi—; no sense abans passar per la meva estimadíssima Lisboa, on vaig estar-hi durant el curs 2005-2006 com estudiant erasmus i on vaig acabar la llicenciatura (quesito blau de Trivial).

Al 2007 (i anys posteriors) vaig creure que Anglès, Portuguès o un Certificat d’Aptitud Pedagògica (et al.) em traurien de la pobresa. Res més allunyat de la realitat.

Actualment, en plena crisi dels 30 i alguns, malvisc com santsenc adoptiu lluny d’una Menorca que enyoro, i he tornat a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (recentment ubicada al carrer Montalegre) per fer allò que ara anomenen grau en Història (quesito groc de Trivial).

I fins aquí puc xerrar.

Anuncis